Antivirus test: Hoe veilig is jouw computer?26 april 2013 in Internet.

Antivirus testUit een onderzoek van AV-Comparatives naar het besmettingsgevaar van systemen via malware die direct wordt geïnstalleerd bij het oproepen van een URL, zijn interessante bevindingen naar voren gekomen. Maar liefst 55% van de malafide URL’s die werden gebruikt voor het onderzoek zouden in staat zijn geweest Windows systemen of applicaties hierop te besmetten. In 45% van de gevallen werd het besmettingsgevaar afgewend simpelweg door een up-to-date installatie van patches voor applicaties als Adobe Flash, Acrobat Reader en Java. Het onderzoek toont het belang aan van het up-to-date houden van de installaties van third-party programma’s, waaronder ook je anti-virus software.

Slechts 5 producten haalden 100% veiligheidsscore
In totaal werden 21 anti-virus software producten onder de loep genomen. Emsisoft, Kaspersky, F-Secure, G DATA en Qihoo-360 en Qihoo-360 behaalden een 100% succesrate in het beschermen van systemen tegen de malware gebruikt in het onderzoek. Het is aan te raden een van deze software pakketten te installeren om besmettingsgevaar van malware te voorkomen. Virusscanners zoals Kaspersky en F-Secure bieden essentiële anti-virustechnologieën voor je computer. Je PC wordt daarmee beschermd tegen virussen, spyware, trojans en andere dreigingen. Wel zo’n veilig gevoel.

Het test framework van AV-Comparatives simuleert het scenario van een alledaagse gebruiker in een dagelijkse online omgeving – de typische situatie die de meeste consumenten ervaren bij het gebruik van een computer met een internetverbinding. Het creëert een realistische setting waar de antivirusproducten hun vermogen om de computer van de gebruiker goed te beschermen bij het surfen op het web moet laten zien. Dit jaar werden de test gedraaid op een Microsoft Widows 7 Home Premium 64-Bit SP1 systeem. Daarbij draaide de out-of-box beveiligingssoftware Microsoft Security Essentials (geleverd bij Windows 7) mee met de anti-virus software die werd getest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën