Nederland op plaats 3 van landen met snelste internet23 april 2014 in Internet.

Nederland betrekt de derde plaats in de top tien van snelste internetlanden. Met een gemiddelde snelheid van 12,4 Mbps duldt Nederland alleen nog Japan en Zuid-Korea voor zich. Dat blijkt uit het zogenaamde ‘State of the Internet’-rapport van Akamai.

Ondanks het feit dat de gemiddelde internetsnelheid in ons land ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013 gedaald is van 12,5 naar 12,4 Mbps, steeg Nederland toch een plekje op de ranglijst. Het internet is alleen in Japan (12,8 Mbps) en Zuid-Korea (21,9 Mbps) sneller.

Wereldwijde snelheden
internet snelheid per land

Nederland is het afgelopen jaar flink gestegen op de ranglijst. In het vierde kwartaal van 2012 bezette Nederland nog de zesde plaats. Een jaar later ging het om de vierde plek, en nu staat Nederland op een mooie derde plaats. Uit berekeningen van Nu.nl blijkt dat de gemiddelde internetsnelheid in Nederland in een jaar tijd maar liefst met 38% is toegenomen.

DDoS aanvallen
Het afgelopen jaar noteerde Akamai 1153 DDoS-aanvallen bij bedrijven en instellingen die bij dat platform zijn aangesloten. Daarvan kwam 2,7% uit Nederland. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen kwam slechts 0,5% van de aanvallen uit Nederland. Met 43% komen verreweg de meeste aanvallen uit China. De Verenigde Staten staan met 19% op de tweede plaats.

De cijfers van de DDoS-aanvallen geven niet een volledig beeld. De bedrijven en instellingen die bij Akamai zijn aangesloten omvatten ‘slechts’ 15 tot 30 procent van het totale internetverkeer. In de praktijk zijn er dus veel meer dan 1153 aanvallen uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën