Brussel wil meer onderzoek naar overname Ziggo12 mei 2014

ZiggoDe voorgenomen overname van Ziggo door Liberty Global wordt door de Europese Commissie eerst nog aan een ‘diepgaand onderzoek’ onderworpen. Er dreigt namelijk kartelvorming. De overname zou negatieve gevolgen hebben voor de concurrentie voor zowel tv-zenders en filmmakers alsook consumenten. Uiterlijk 18 september zal de uitslag van het onderzoek bekend worden gemaakt. Lees verder…

Nog geen reacties

Nederland op plaats 3 van landen met snelste internet23 april 2014

Nederland betrekt de derde plaats in de top tien van snelste internetlanden. Met een gemiddelde snelheid van 12,4 Mbps duldt Nederland alleen nog Japan en Zuid-Korea voor zich. Dat blijkt uit het zogenaamde ‘State of the Internet’-rapport van Akamai.

Ondanks het feit dat de gemiddelde internetsnelheid in ons land ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013 gedaald is van 12,5 naar 12,4 Mbps, steeg Nederland toch een plekje op de ranglijst. Het internet is alleen in Japan (12,8 Mbps) en Zuid-Korea (21,9 Mbps) sneller. Lees verder…

Nog geen reacties

UPC Phone App laat je bellen met vast nummer15 april 2014

UPC bel appUPC heeft een testversie van de app UPC Phone tijdelijk beschikbaar gesteld voor Android en iOS. Met die app kunnen gebruikers bellen met vaste tarieven via een 3G-verbinding of WiFi. Zo kun je ook buitenshuis met een vaste lijn.

De app gebruikt een internetverbinding om via het vaste nummer van de abonnee te kunnen bellen. Zo kunnen telefoontjes naar de vaste lijn niet alleen meer met de vaste telefoon worden ontvangen, maar ook mobiel. Dat kan flink besparen in de kosten. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, kun je via de vaste lijn je ouders bellen. Zo betaal je de normale kosten en geef je niet de dure lokale tarieven uit om op de vakantiebestemming te bellen. Lees verder…

Nog geen reacties

Ziggo maakt bellen met smartphone over vaste lijn mogelijk8 april 2014

Ziggo BappVandaag komt Ziggo met de nieuwe Ziggo Bapp app. Met deze app is het nu mogelijk voor gebruikers van Android en iOS om te bellen met hun vaste nummer over een internetverbinding.

Later vandaag komt de nieuwe applicatie beschikbaar in zowel Google Play als de AppStore. Hoewel deze Ziggo Bapp straks voor iedereen te downloaden is, wordt er bij de eerste test alleen een uitnodiging gestuurd naar maximaal drieduizend abonnees. Wanneer deze Bapp beschikbaar is voor iedereen is nog niet bekend. Lees verder…

Nog geen reacties

Ziggo verhoogt internetsnelheden vanaf mei31 maart 2014

ziggoZiggo gaat de internetsnelheden per 1 mei behoorlijk verhogen. Dat blijkt uit geheime interne documenten van Ziggo die de website Tweakers in handen heeft. Alle gebruikers gaan er minstens 10 Mbit/s op vooruit. Ziggo wil vooralsnog niet reageren.

Klanten die het nu moeten doen met een internetsnelheid van 20 Mbit/s bij de abonnementen Z1 en Alles-in-1-Basis, krijgen er per 1 mei 10 Mbit/s bij. De uploadsnelheid wordt verhoogd van 2 naar 3 Mbit/s. Lees verder…

Nog geen reacties

UPC rolt wifi hotspot netwerk uit3 november 2013

UPCLeuk nieuws van UPC: Ook deze kabelaanbieder is begonnen met de uitrol van een landelijk WiFi-netwerk. Ook UPC begeeft zich hiermee op de markt van mobiel internet. Er wordt geen nieuwe infrastructuur aangelegd, maar de al in gebruik zijnde modems van abonnees worden hiervoor benut.

Geslaagde test
UPC was al even bezig met het uittesten van een proefnetwerk in de gemeente Zutphen. Hier deed een testgroep van enkele duizenden inwoners aan mee. Nu de resultaten goed zijn gebleken, is UPC gestart met haar landelijke uitrol.
Voor de start van deze uitrol koos UPC twee rustige provincies, Friesland en Flevoland. Met zo’n geleidelijke start kan UPC een ongestoorde opbouw van dit WiFi-netwerk het beste waarborgen. Lees verder…

Nog geen reacties

Nieuwe abonnementen bij UPC7 september 2013

UPCProvider UPC komt met nieuwe pakketten voor zijn klanten voor internet, telefonie en televisie. Het bedrijf ziet zijn klanten graag overstappen naar die nieuwe pakketten en trekt anderhalf jaar uit om dat te realiseren. Het pakket waar UPC het meest van lijkt te verwachten is het Alles-in-1 Power Pakket.

Nieuwe UPC Alles-in-1 pakketten zijn sneller
Die verwachting van UPC is niet zo gek, want niet alleen is het nieuwe Power-pakket veel uitgebreider dan het huidige, het kost ook € 7,50 per maand minder. Voor €50 per maand krijgt de klant een dubbele downloadsnelheid (120 Mb), 15 in plaats van 10 HD televisiezenders (keuze uit meer dan 70 zenders totaal) en uiteraard telefonie.

Voor de minder veeleisende gebruiker is er het Alles-in-1 Basis pakket dat gelijk blijft in prijs, maar waarvan het internet wel sneller wordt – 50 Mb in plaats van 30. Het aantal tv-kanalen neemt flink toe: van 30+ naar 70+ en het aantal HD tv-kanalen gaat van 3 naar 15. Niet gek voor € 40 per maand met natuurlijk ook de telefonie er bij.

De echte liefhebber van snel internet kan het Extra Power Alles-in-1 pakket aanschaffen. Voor een tientje per maand minder dan voorheen (het nieuwe Extra Powerpakket gaat € 60 kosten) gaat de snelheid van 150 Mb naar 200 Mb. Van de 110 tv-zenders zijn er 33 in HD (voorheen 32) en het bekijken van ‘uitzending gemist’ blijft tot 10 dagen na dato mogelijk (bij de 2 andere pakketten 2 dagen). Telefonie is ook hier inbegrepen.

Wordt het downloaden sneller, bij het Extra en het Basis pakket gaat het uploaden in het nieuwe pakket wat langzamer. Bij Extra van 10Mb up naar 6 en bij het Basispakket van 3 Mb up naar 2,5.

De nieuwe pakketten van UPC zijn allemaal ‘multiscreen’, wat betekent dat zenders ook toegankelijk zijn via de iPhone, iPad en laptop. Overal in huis tv kijken, ieder zijn eigen zender… Of samen even snel iets bekijken zonder je voor de tv te hoeven installeren. Het kan allemaal met de nieuwe Alles-in-1 pakketten.

Nog geen reacties

Ziggo gaat mobiele telefonie aanbieden24 juli 2013

Ziggo wifiZiggo, het bedrijf dat al jaren bekend is voor haar internet en televisie diensten, gaat binnenkort ook abonnementen voor mobiel bellen aanbieden. Dit jaar nog begint Ziggo al met het aanbieden van sim-only abonnementen, en volgend jaar zullen ze abonnementen aanbod verder uitbreiden. Alleen bestaande klanten van Ziggo kunnen een dergelijk abonnement afsluiten.

Lees verder…

Nog geen reacties

UPC en Ziggo gaan het wifi-netwerk delen28 juni 2013

UPC en ZiggoHet was al een beetje te verwachten maar nu is het uiteindelijk bekend gemaakt. UPC en Ziggo gaan hun netwerken met elkaar delen. Dankzij het gedeelde netwerk kunnen klanten van de kabelaars door heel Nederland onbeperkt draadloos internetten.
Harry de Baas, de directeur van de consumentenmarkt bij Ziggo heeft dit officieel bekendgemaakt in de Telegraaf. Ziggo had in het verleden al eens aangekondigd dat de routers van hun klanten zullen worden opengesteld om draadloos te internetten voor al hun klanten en dat dit zou verbonden worden tussen PUC en Ziggo. Dankzij de samenwerking tussen Ziggo en UPC kunnen klanten van de 2 bedrijven door heel Nederland zonder extra kosten te betalen draadlos gebruik maken van het internet. Lees verder…

Nog geen reacties

Ziggo en UPC verhogen internetsnelheid aanzienlijk23 mei 2013

UPC en ZiggoDe kabelaars gaan de concurrentie aan met andere internet providers. UPC en Ziggo kondigden beiden aan om de snelheid van hun internetverbindingen via de kabel aan te passen. Beide bedrijven doen dit wel op hun eigen manier. UPC gaat de mogelijkheid bieden om hele snelle verbindingen te leveren. Ziggo geeft alle abonnees een snelheids-upgrade. Lees verder…

Nog geen reacties
Categorieën