UPC Phone App laat je bellen met vast nummer15 april 2014 in Bellen en UPC.

UPC bel appUPC heeft een testversie van de app UPC Phone tijdelijk beschikbaar gesteld voor Android en iOS. Met die app kunnen gebruikers bellen met vaste tarieven via een 3G-verbinding of WiFi. Zo kun je ook buitenshuis met een vaste lijn.

De app gebruikt een internetverbinding om via het vaste nummer van de abonnee te kunnen bellen. Zo kunnen telefoontjes naar de vaste lijn niet alleen meer met de vaste telefoon worden ontvangen, maar ook mobiel. Dat kan flink besparen in de kosten. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, kun je via de vaste lijn je ouders bellen. Zo betaal je de normale kosten en geef je niet de dure lokale tarieven uit om op de vakantiebestemming te bellen.

Met de UPC Phone app is het ook mogelijk om voicemailberichten af te luisteren. De app ondersteunt iOS 4.3 of hoger en Android 2.3 of hoger.

UPC app

Testversie
Voorlopig gaat het nog om een testversie van UPC. De kabelaar geeft nog niet de garantie dat de app een ‘blijvertje’ is. Wellicht word UPC Phone binnenkort samengevoegd met de UPC-app Horizon. Dan zou er een Mijn UPC-account nodig zijn om vast te kunnen bellen via je mobiel.

Vorige week maakte Ziggo al bekend ook een vergelijkbare app te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën