UPC en Ziggo gaan het wifi-netwerk delen28 juni 2013 in UPC en Ziggo.

UPC en ZiggoHet was al een beetje te verwachten maar nu is het uiteindelijk bekend gemaakt. UPC en Ziggo gaan hun netwerken met elkaar delen. Dankzij het gedeelde netwerk kunnen klanten van de kabelaars door heel Nederland onbeperkt draadloos internetten.
Harry de Baas, de directeur van de consumentenmarkt bij Ziggo heeft dit officieel bekendgemaakt in de Telegraaf. Ziggo had in het verleden al eens aangekondigd dat de routers van hun klanten zullen worden opengesteld om draadloos te internetten voor al hun klanten en dat dit zou verbonden worden tussen PUC en Ziggo. Dankzij de samenwerking tussen Ziggo en UPC kunnen klanten van de 2 bedrijven door heel Nederland zonder extra kosten te betalen draadlos gebruik maken van het internet.

Klanten delen alle internetrouters

Ziggo is het eerst begonnen met de plannen om een eigen wifi-netwerk op te zetten via de routers die zij geïnstalleerd bij hun klanten. Ziggo wil overal waar zij dekking bieden voor internet, publieke WiFi’s aanbieden. Ziggo zal daarmee een stukje op de routers van andere klanten gaan gebruiken om dit te kunnen aanbieden. Andere Ziggo klanten kunnen dan draadloos op internet zonder daar maar één cent extra voor te moeten betalen. UPC heeft vorige week bekendgemaakt dat zij ook via het netwerk van Ziggo gaan opereren, en dat Ziggo haar modems hiervoor zal openstellen. Via de zogeheten hotspots kunnen hun klanten die zelf hun modem opengesteld hebben voor anderen, ook gebruik maken van het netwerk van andere klanten. Door deze samenwerking tussen UPC en Ziggo kunnen de klanten van Ziggo ook gebruik gaan maken van de modems van UPC-klanten.

Binnenkort ook bel- en data-abonnementen bij Ziggo en UPC

Het is niet de bedoeling om alleen maar gratis wifi uit te wisselen tussen eigen klanten, maar door de samenwerking tussen beide komen zij ook dichterbij KPN te staan. Enige tijd geleden meldde Ziggo dat zij binnenkort bel- en data-abonnementen willen aanbieden via het netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën