De kabelaars gaan de concurrentie aan met andere internet providers. UPC en Ziggo kondigden beiden aan om de snelheid van hun internetverbindingen via de kabel aan te passen. Beide bedrijven doen dit wel op hun eigen manier. UPC gaat de mogelijkheid bieden om hele snelle verbindingen te leveren. Ziggo geeft alle abonnees een snelheids-upgrade.
UPC is druk bezig om steeds sneller internet aan te bieden. Zo werd onlangs de snelheid van 200 Mbps geïntroduceerd. Nu is ook nog bekend geworden dat UPC op dit moment testen uitvoert die een internetverbinding van 500 Mbps mogelijk moet maken. UPC is duidelijk bezig met het maken van een statement richting aanbieders van ADSL en glasvezel. Als de testen met een snelheid van 500 Mbps goed gaat, dan word in 2013 door UPC deze hele snelle internetverbinding als abonnementsvorm aangeboden.
Waar UPC nieuwe internetsnelheden in de markt zet, gaat Ziggo bijna al haar klanten een snellere internetverbinding geven. Vijf van de zes abonnementsvormen krijgen een upgrade in snelheid. Hiervoor hoeft de klant niets te doen en ook niets meer te betalen. De maximale snelheid die Ziggo via de kabel aanbiedt is dan 150 Mbps.
Dat de kabelaars de concurrentie met andere internetproviders aan willen gaan mag duidelijk zijn. Met een snelheid van 500 Mbps is glasvezel duidelijk onderscheidend van ADSL dat 80 Mbps haalt. De vraag naar sneller internet is groeiende. Steeds meer apparaten in en om huis zijn afhankelijk van een internetverbinding en de capaciteit van de verbinding wordt steeds belangrijker. Downloaden, online gamen en surfen doen we vanaf verschillende apparaten en dus ook gelijktijdig. Om te kunnen vertrouwen op een betrouwbare internetverbinding worden steeds meer internetpakketten met hogere internetsnelheid verkocht.
Echter, de snelheid van de verbindingen die door de kabelbedrijven worden aangeboden zullen alleen worden gehaald wanneer de verbinding via het ethernet wordt gemaakt. De snelheid van een draadloze verbinding is bovendien nog eens afhankelijk van de routers die gebruikt worden. En juist die draadloze apparaten zoals smartphones en tablets worden steeds meer thuis gebruikt. Hoeveel zin heeft het dan om klanten sneller internet cadeau te geven? Is het misschien niet verstandiger dat Ziggo en UPC gaan stunten met hele krachtige routers zodat klanten ook echt kunnen genieten van het snelle internet waarvoor ze nu al betalen?
Geef een reactie