Ziggo gaat mobiele telefonie aanbieden24 juli 2013 in Ziggo.

Ziggo wifiZiggo, het bedrijf dat al jaren bekend is voor haar internet en televisie diensten, gaat binnenkort ook abonnementen voor mobiel bellen aanbieden. Dit jaar nog begint Ziggo al met het aanbieden van sim-only abonnementen, en volgend jaar zullen ze abonnementen aanbod verder uitbreiden. Alleen bestaande klanten van Ziggo kunnen een dergelijk abonnement afsluiten.

Wat de abonnementen precies gaan kosten heeft Ziggo nog niet bekend gemaakt. Wel werd gemeld dat de abonnementen aantrekkelijk geprijsd zullen zijn. Ziggo zal niet zelf een heel netwerk op gaan zetten, maar maakt in plaats daarvan gebruik van het netwerk van Vodafone. Zij zullen binnen het netwerk van Vodafone een eigen virtueel netwerk oprichten waar de klanten gebruik van kunnen maken. Ziggo zou dan een MVNO (Mobile Virtual Network Operator) worden.

Nieuw netwerk van wi-fi hotspots

Tevens gaat Ziggo gebruik maken van een nieuw systeem voor internet onderweg, door middel van zogeheten ‘WiFiSpots’. Wanneer een gebruiker van Ziggo zich aanmeld voor deze service dient deze zijn of haar eigen draadloze router thuis open te stellen voor andere gebruikers van Ziggo. De klant kan dan vervolgens gebruik maken van alle andere opengestelde routers van andere Ziggo gebruikers. Zo kan de klant vaak gebruik maken van gratis internet met de mobiele telefoon, en zo veel geld besparen op de kosten van 3G internet. Ziggo hoopt tegen het eind van dit jaar zo’n 1 miljoen van deze WiFiSpots in de lucht te hebben.

Tegenvallende resultaten

Het nieuws werd door Ziggo-topman Bernard Dijkhuizen afgelopen donderdag aangekondigd tijdens de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal. Hieruit blijkt dat Ziggo de winstverwachting voor dit jaar naar beneden heeft bijgesteld. Het bedrijf ging voorheen uit van een toename van het bedrijfsresultaat met zo’n 2,5 tot 3,5 procent. Het kost Ziggo echter steeds meer moeite om klanten te behouden en aan zich te binden. Investeringen die gedaan moeten worden om dit te verhelpen zorgen dat de verwachtingen voor hogere winst waarschijnlijk niet verwezenlijkt kunnen worden. Het aanbieden van mobiel bellen en het oprichten van de wi-fi hotspots behoren tot deze investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie├źn