UPC rolt wifi hotspot netwerk uit3 november 2013 in UPC.

UPCLeuk nieuws van UPC: Ook deze kabelaanbieder is begonnen met de uitrol van een landelijk WiFi-netwerk. Ook UPC begeeft zich hiermee op de markt van mobiel internet. Er wordt geen nieuwe infrastructuur aangelegd, maar de al in gebruik zijnde modems van abonnees worden hiervoor benut.

Geslaagde test
UPC was al even bezig met het uittesten van een proefnetwerk in de gemeente Zutphen. Hier deed een testgroep van enkele duizenden inwoners aan mee. Nu de resultaten goed zijn gebleken, is UPC gestart met haar landelijke uitrol.
Voor de start van deze uitrol koos UPC twee rustige provincies, Friesland en Flevoland. Met zo’n geleidelijke start kan UPC een ongestoorde opbouw van dit WiFi-netwerk het beste waarborgen.

Publiek kanaal
Voor het WiFi-netwerk worden de modems van bestaande UPC-internetgebruikers automatisch voorzien van een publiek kanaal. Dit kanaal wordt strikt gescheiden gehouden van het privékanaal van deze abonnees. Op elk publiek kanaal kunnen maximaal vijf gastgebruiker ingelogd zijn. Hun verbindingssnelheid kan daarbij oplopen tot 3 Mbps. Dat is voldoende voor het meeste gebruik. Zo kan op soepele wijze e-mail worden gelezen of verstuurd, of kunnen foto’s worden ingeladen of verzonden.
Met het aanbieden van een landelijk dekkend WiFi-netwerk wil UPC haar klanten vooral gemak bieden. Het gaat niet om een constante mobiele verbinding voor de gebruikers, maar om het op veel plaatsen hebben van een makkelijke toegang tot internet. Wanneer de uitrol in Friesland en Flevoland soepel verloopt, moeten eind 2014 de WiFi-Hotspots in heel Nederland voor UPC klanten beschikbaar zijn.

Strikt gescheiden
Een gastverbinding en een privéverbinding via één modem doet de vraag rijzen of hier geen onderlinge verbanden ontstaan. UPC garandeert dat dit niet het geval is. Het gaat om twee strikt gescheiden verbindingen die elkaar niet kunnen beïnvloeden. Ook de snelheid van de privéverbinding blijft door het gastgebruik onaangetast. Maar om klanten toch een vrije keuze te geven, bestaat de mogelijkheid om zich voor de dienst af te melden. Deze klanten kunnen dan zelf ook geen gastgebruiker meer zijn op de andere WiFi-Hotspots van UPC.

Overal online gaan
Door deze landelijke uitrol krijgen de internetgebruikers van UPC er een groot aantal plekken bij om even online te gaan. Dat is een prima manier om in contact te blijven met de sociale netwerken en ook heel handig om onderweg even te kunnen werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën