Ziggo komt met meer WiFi hotspots25 april 2013 in Internet en Ziggo.

Ziggo wifiZiggo heeft iets nieuws bedacht om zijn klanten op diverse plaatsen WiFi te kunnen aanbieden. Ze gaan de modems van hun klanten gebruiken als WiFi hotspots waar de andere klanten gebruik van kunnen maken. Momenteel draait van dit project een proef in Groningen, Ziggo wil dit op termijn uitbreiden naar de rest van Nederland.
Ziggo heeft dit bekend gemaakt tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers. Omdat het aantal klanten van Ziggo de afgelopen periode sterk is afgenomen, proberen ze hun klanten te binden door zich van andere aanbieders te onderscheiden. Het aanbieden van WiFi hotspots is een van de methodes waarmee ze dat gaan doen.

Het idee
De modems die veel klanten in huis hebben zijn al geschikt voor het fungeren als WiFi hotspot, dit geldt helaas niet voor alle modems. De mensen die een modem hebben wat wel geschikt is kunnen zich aanmelden om mee te doen. Hun modem wordt dan gebruikt als hotspot en daarvoor in ruil kunnen ze gebruik maken van de hotspots van andere klanten. Zo kunnen ze ook op veel locaties buitenshuis gebruik maken van internet op hun telefoon, laptop of tablet.

De uitvoering
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de klanten hinder ondervinden van het feit dat ze hun modem beschikbaar gesteld hebben als hotspot. Om dat te voorkomen worden de modems die voor dit project gebruikt worden uitgerust met 10 Mbps bovenop het aantal dat ze al hadden. Daarnaast wordt de WiFi hotspot strikt gescheiden van de persoonlijke internetomgeving om misbruik te voorkomen.
Op het moment dat de hotspot functionaliteit in jouw wijk beschikbaar is wordt je door Ziggo op de hoogte gesteld. Je modem inzetten als WiFi hotspot kun je dan doen door je aan te melden via Mijn Ziggo.

Een slimme zet van Ziggo, op een moment dat er steeds meer vraag is naar WiFi op openbare locaties. Aan de hand van deze methode kunnen de klanten van Ziggo op veel plaatsen online bereikbaar zijn. Ze kunnen hun e-mail bekijken of gebruik maken van online communicatiemethodes daar waar zij dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie├źn